Nå kan publikum oppleve utgravningen lag for lag og i 3D.

Nå kan publikum oppleve utgravningen lag for lag og i 3D.
Da NIKUs arkeologer i 2016 fant restene etter Olav den helliges Klemenskirke i Trondheim var det en verdensnyhet. Ikke bare fant man kirken, men også bevis på at den hadde blitt bygd opp hele fem ganger, første gang allerede tidlig på 1000-tallet. 21. mai åpner H.K.H. Kronprins Haakon kirken for publikum.
Arkeologer har funnet spor av laftet bybebyggelse i Trondheim 50 år før Olav Tryggvasson skal ha grunnlagt byen.
A fascinating and complex history of the church has been uncovered, beginning with the original wooden church and leading to a sequence of three major rebuildings, corresponding in time with the transformation from Viking king Olaf to the royal saint St. Olaf of Norway.
Helt på slutten av utgravningen ved det som trolig er Klemenskirken i Trondheim har arkeologene gjort to svært interessante funn. Et krusifiks og et uvanlig godt bevart skjelett.
Arkeologene som jobber på utgravningen av Klemenskirken fant nylig et sjeldent krusifiks fra 1000-tallet.
En stolpe fra den hittil eldste delen av Klemenskirken har nå blitt datert til rundt år 1009. Arkeologene har også funnet rester av en døpefont i stolpehullene, som kan tyde på at det har vært en enda eldre kirke i nærheten.
Arkeologene som graver i Søndre gate i Trondheim har funnet flere Klemenskirker. Akkurat nå graves kirke nummer fire frem i utgravningsområdet.
Da arkeologer høsten 2016 fant det som trolig er restene av Klemenskirken til Olav den hellige, var sensasjonen et faktum. Funnet ble gjort i Søndre gate i Trondheim sentrum, og i februar i år startet de arkeologiske undersøkelsene opp igjen.
Nå mener arkeologer å ha funnet Klemenskirken til Olav den hellige i Trondheim sentrum. Restene av et mulig høyalter i kirken blir vurdert som en arkeologisk sensasjon.