Alterskapet i Ringsaker kirke er Norges flotteste Skapet, som ble laget i Antwerpen på 1530-tallet, er det eneste av sitt slag i landet.

Inviterer til webinar om det unike Ringsaker-alterskapet

21. september inviteres det til webinar hvor noen av de fremste eksperter på Antwerpen-alterskap kaster nytt lys på det praktfulle Ringsaker-skapet.

Synes du denne saken er like spennende som oss? Del denne saken Facebook Twitter

– Alterskapet i Ringsaker kirke er det flotteste vi har i landet, med utrolig mye av originalskapet bevart, forteller konservator Tone Olstad, som leder NIKUs omfattende arbeid med tilstandsvurdering, analysering, dokumentasjon og konservering av skapet.

Kunsthistoriker Ragnhild M. Bø fra Universitetet i Oslo og konservator Tone M. Olstad inviterer til et skikkelig nerdeseminar for alle som elsker alterskap og kirkekunst. Den 21. september arrangerer de et webinar med alterskapet som tema, hvor de har invitert inn en håndfull av de menneskene som vet aller mest om dette alterskapet og andre Antwerpen-alterskap.

Webinaret avholdes 21. september og er gratis. Informasjon om program og påmelding finner du her.

– Vi har plukket foredragsholdere med utgangspunkt i alterskapet, forteller Ragnhild M. Bø, og invitert inn noen de mest kunnskapsrike folkene vi vet om både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsket oss en flerfaglig tilnærming til skapet, og det blir innlegg om både Ringsaker-skapet og andre skap i samme tradisjon, forteller Bø.

Ringsaker-alterskapet er så vidt man vet det eneste Antwerpen-alterskapet i Norge. Skapet er produsert i Antwerpen omkring år 1530, og er et av ca 180 Antwerpen som står i kirker eller på museer rundt om i verden. Antwerpen-skap blir ofte sagt å være masse-produserte objekter som ligner veldig på hverandre, men det viser seg at når man kikker nærmere er det noe unikt med flere av dem – ikke minst det som står i Ringsaker.

Målet med webinaret er å utveksle kunnskap for å forstå kontekst og utforming av Ringsakeralterskapet enda bedre.

– Vi tror dette webinaret kan være aktuelt for konservatorer, teologer, kirkeforvaltere, kulturvitere, kunsthistorikere, kulturminnevernere og andre med interesse for senmiddelalder, sier Olstad.

Interessert i å være med? Webinaret er gratis, og fullstendig informasjon om program, plattform og påmelding finner du på denne siden.