Unike kunstverk Den bygningsintegrerte kunsten i Høyblokka er i særklasse. Konservatorene Susanne Kaun (bildet) og Thomas Ragazzon Smestad har jobbet med kunstverkene denne høsten. Foto: Thomas Nikolai Olsen/KORO

Bli med konservatorene på jobb i Høyblokka

KORO har vært med våre konservatorer Susanne Kaun og Thomas Ragazzon Smestad når de tilstandsvurderte og renset kunsten i Høyblokka i Regjeringskvartalet. Se den fine filmen her.

Synes du denne saken er like spennende som oss? Del denne saken

– Jeg hadde aldri drømt om å få jobbe med en Picasso, sier konservator Susanne Kaun.

Sammen med kollega Thomas Ragazzon Smestad har hun tilstandsvurdert og renset kunstverk av ikke bare Picasso, men også av flere av våre mest profilerte kunstnere som Kai Fjell, Carl Nesjar og Inger Sitter.

 

Kunsten i Høyblokka KORO (Kunst i offentlige rom) har vært med NIKUs konservatorer på jobb i Høyblokka. Se filmen her.

I hver etasje fra vestibylen og opp til  og med 14. etasje i Høyblokka er det bygningsintegrerte kunstverk i trappeløpene. De er alle er laget med samme sandblåsingsteknikk, men er samtidig veldig forskjellige.

– Det er morsom å få jobbe med så ulike kunstverk, for selv om de er laget på samme måte, varierer uttrykket mye og er fargene er forskjellig fra etasje til etasje, sier Smestad.

KORO (Kunst i offentlige rom) skal være ansvarlig for kunstprosjektene i det nye regjeringskvartalet, og beskriver arbeidene i Høyblokka som en markering av gjennombruddet for bruk av abstrakt, nonfigurativt formspråk i offentlige utsmykninger.

Det er disse verkene Kaun og Smestad har tilstandsvurdert og renset. I KOROs film fra Høyblokka forteller Smestad mer om hvilken tilstand kunsten er i i dag.

– Tilstanden på kunstverkene er i utgangspunktet veldig god, men vi ser noen få skader fra 22. juli og eksplosjonen, sier Smestad.

Filmen er produsert for KORO av Thomas Nikolai Olsen, Ubestemt Form Entall © 2020 og er gjengitt med tillatelse fra KORO.

Carl NesjarEn av Carl Nesjars egentegnete utsmykninger i Høyblokka. Foto: Thomas Nikolai Olsen/KORO
Har tilstandsvurdert kunsten i HøyblokkaKonservator Thomas Ragazzon Smestad forteller at kunsten i utgangspunktet er i god tilstand. Foto: Thomas Nikolai Olsen/KORO