Foto: Rikasntikvaren

Hanna Geiran ny riksantikvar

Vi ønsker den nye rikanstikvaren lykke til og ser frem til et godt samarbeid.

Synes du denne saken er like spennende som oss? Del denne saken Facebook Twitter
Hanna Geiran (49 år) er i statsråd beskikket til ny Riksantikvar - direktør for Direktoratet for kulturminneforvaltning. Foto: Ulrik G. Botten
Ny riksantikvarHanna Geiran (49 år) er i statsråd beskikket til ny Riksantikvar - direktør for Direktoratet for kulturminneforvaltning. Foto: Ulrik G. Botten
Hanna Geiran (49 år) er i statsråd utnevnt til ny riksantikvar – direktør for Direktoratet for kulturminneforvaltning.

<div id="js_bp" class="_5pbx userContent _3576" data-ad-preview="message" data-ft="{"tn":"K"}"

– Vi gratulerer Hanna Geiran med jobben som riksantikvar. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i tiden fremover, sier direktør i Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU).

Geiran får, i følge en pressemelding fra KLD,  en viktig rolle i å videreutvikle Riksantikvarens rolle som fagdirektorat.

Hanna Geiran er utdannet sivilarkitekt og har vært ansatt i firmaer med ulike byggeoppgaver, blant annet antikvarisk rehabilitering. Hun har vært ansatt hos Riksantikvaren siden 2005, og ble seksjonssjef i 2012. I 2014 ble hun avdelingsdirektør for kulturminneavdelingen.

– Med Hanna Geiran får Riksantikvaren en direktør med solid lederfaring, sterk fagkompetanse og lang erfaring fra arbeidet med kulturminner, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Riksantikvaren får nå, etter over 100 år, sin første kvinnelige riksantikvar.

– Riksantivaren gjør en utrolig viktig jobb for å ivareta Norges kulturminner. Jeg ønsker Geiran lykke til i jobben, sier Elvestuen.