Samuel Andrew Hardy

  • Forsker

Telefonnummer: +393208666664

E-post: samuel.hardy@niku.no

    Avdeling:
  • Konservering

Sam Hardy er forsker med bakgrunn fra arkeologi, kulturarvsforskning, rettssosiologi og open source-forskning. Han har doktorgrad i rettsvitenskap fra University of Sussex, og har forsket og publisert på tema knyttet til kulturarv i konflikt, krig og kriser, slik som målrettet ødeleggelse og propaganda, samt nettbasert og organisert kriminalitet.

Han har arbeidet som konsulent for Global Witness, UNESCO, ICOM og Antiquities Coalition; har hatt stipendier ved Koç-universitetets forskningssenter for anatoliske sivilisasjoner (ANAMED), UCL Qatar, og Det norske institutt i Roma (Universitetet i Oslo). Han har har bidratt til opplæring av kulturarvarbeidere, påtalemyndigheter og fredsbevarende styrker i Europa og Vest-Asia; og er oppnevnt ekspert i alliansen for å bekjempe kriminalitet online (ACCO).

Hardy er ansatt som forsker Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) i forbindelse med DECOPE-prosjektet, hvor han blant annet forsker på hvordan kulturarv brukes for å motivere og finansiere politisk vold.

Utvalgte publikasjoner fra Cristin:

Utvalgte prosjekter