Thomas Ragazzon

  • Malerikonservator —
  • Muralkonservator

Telefonnummer: 936 32 208

E-post: thomas.ragazzon@niku.no

    Avdeling:
  • Konservering

Thomas Ragazzon Smestad er maleri- og muralkonservator NKF-N. Han har bred erfaring med kompetanse med konservering av maleri, muralmalerier, historiske bygg, mur, bemalte overflater, interiørdekor og fargeundersøkelser. Thomas har arbeidet som selvstendig næringsdrivende i mange år og har vært prosjektleder for både store og små prosjekter i hele landet.

Thomas Ragazzon Smestad er utdannet malerikonservator ved Universitetet i Oslo og avsluttet studiet med et halvt års praktikantstilling ved The National Gallery of Canada. Han har i tillegg en tre års utdannelse fra Instituto per l’Arte e il Restauro i Firenze, der han studerte konservering og restaurering av fresker og kalkmaleri samt øvrige typer veggmaleri og dekorasjonsteknikker på mur. I Italia har han blant annet arbeidet med freskene i Paradiso degli Alberti og kalkmaleriene på Istituto Geografico Militare.

Thomas har tidligere arbeidet som malerikonservator for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Som selvstendig næringsdrivende har han gjort flere oppdrag for kulturinstitusjoner som Emanuel Vigeland museum, Forsvarsmuseet og Henie Onstad Kunstsenter.