Gladiatorskole oppdaget i den romerske byen Carnuntum

Gladiatorskole oppdaget i den romerske byen Carnuntum

Et særegent bygningskompleks er oppdaget under bakken i den romerske byen Carnuntum, 20 km øst for Wien i Østerrike. Dette vil gi ny kunnskap om hvordan romerske gladiatorer levde og døde i den romerske provinsen langs elven Donau.

Les mer om Gladiatorskole oppdaget i den romerske byen Carnuntum
LBI for Archaeological Prospection & Virtual Archaeology

LBI for Archaeological Prospection & Virtual Archaeology

Det østerrikske forskningsinstituttet LBI for Archaeological Prospection & Virtual Archaeology har som mål å utvikle faglig forsvarlige og kostnadseffektive metoder til bruk i ikke-destruktiv arkeologi, for eksempel laserskanning fra fly og geofysiske metoder. Mens tradisjonell arkeologi av natur er destruktiv ved at man fjerner jord og kulturlag, kan teknologiske metoder kartlegge arkeologiske objekter uten å gjøre skade på kulturlag eller objekter.

Les mer om LBI for Archaeological Prospection & Virtual Archaeology
Seks kvadratkilometer med Geofysikk! LBI ArchPro

Seks kvadratkilometer med Geofysikk! LBI ArchPro

NIKU er for tre nye år med i det internasjonale østerrikske forskningsinstituttet: LBI for Archaeological Prospection & Virtual Archaeologi. Prosjektet har nå gjennomført storskala geofysiske undersøkelser på mer enn seks kvadratkilometer område som dekker den romerske byen Carnuntum øst for Wien. I de eldste kulturlagene er det funnet en inngjerding som favner om en romersk militærleir på mer enn seks fotballbaner 57 600 m2.

Les mer om Seks kvadratkilometer med Geofysikk! LBI ArchPro